Typisch mannelijk: een pokeravond

Een pokeravond, al enkele jaren is het ook een trend op Belgische bodem. Het spelletje is typisch mannelijk en valt dan ook in de smaak bij voornamelijk de mannelijke bevolking. Het enige wat je hoeft te doen om een eigen pokeravond te organiseren, is bezitter zijn van een eigen professionele pokerset. Je kan op wekelijkse basis zo’n avond organiseren bij jouw thuis. En geef nu zelf toe, een potje poker is toch veel fijner met vrienden dan met onbekenden in een of ander casino – behalve misschien als het een tafel is als die van in de James Bond films?

Dit heb je nodig

pokeravondEen pokeravond maak je zo duur als je zelf wil. Wie geld in overvloed heeft, kan bijvoorbeeld investeren in een echte pokertafel. Althans, als het gaat om een kwalitatief exemplaar. Dergelijke pokertafels hebben snel een prijskaartje van vierhonderd tot vijfhonderd euro. Nog duurder is het als je de tafel op maat laat maken. Gelukkig bestaan er ook goedkopere varianten. Misschien ken je het wel; die inklapbare pokertafels of table tops die veel minder plaats in beslag nemen!

Daarnaast heb je ook de pokerkaarten en een verzameling pokerchips nodig. Hoeveel pokerchips je precies nodig hebt, is een belangrijke beslissing die je vooraf moet nemen. Gaat het om eenvoudige pokerspelletjes met niet meer dan zes deelnemers? Dan ben je gesteld met 300 chips. Vanaf zeven tot tien spelers zorg je best voor ruim 500 chips.

Nu nog al je vrienden optrommelen, wat bier en snacks aankopen en jullie zijn er klaar voor! Dat doet me eraan denken: de keuze van snacks is ook belangrijk voor een geslaagd avondje pokeren. Misschien vind je dit vreemd, maar eigenlijk is dat een evidentie. Je wilt namelijk iets kiezen waarvan je zeker bent dat je gasten/pokervrienden het lusten. Ga dus voor de algemene snacks die de meeste mensen wel kunnen smaken: tv worstjes, chips (de aardappelversie), croque monsieurs,… Nog meer tips hierover vind je hier.

Waarom zoveel mannen thuis pokeren

Sommige pokerspelers vinden het fijner om met mensen te pokeren die ze kennen. Het gaat er amusant aan toe, de sfeer is losser maar er is nog steeds voldoende ruimte voor flink wat competitie. Want ja, ook mannen kunnen de drang hebben om te concurreren met hun vrienden! Die gedrevenheid is voor veel van deze mannen het enige nodige ingrediënt voor een geslaagde pokeravond.