Voetbal: mannen weten waarom

Beste man, hou je van voetbal? En sociaal contact? Dan weet je waarschijnlijk waar ik op doel: een avondje voetbal met je beste vrienden! Ideaal wanneer de kinderen ergens gaan logeren, en wanneer je partner naar de cocktailbar gaat met haar vriendinnen.

Duivelse pret

In juni en juli 2014 sloegen heel wat mannen hun slag tijdens het WK in Brazilië. De Rode Duivels waren op tv en ze deden het goed, en dat was te merken aan de kijkcijfers. In heel wat Vlaamse huizen vond er een echt mannelijk feestje plaats. Belgische vlaggen, Belgisch bier en een voetbalmatch op groot scherm. En vooral: Belgische trots. Volgens mij ontbreekt hier nog een lekker pakje friet!

Waarom je nu precies samen naar voetbal moet kijken? Omdat mannen bijna altijd deze passie delen. En dat genereert een eindeloos gespreksonderwerp en een sfeervolle avond. Er zijn ook mannen die hiervoor liever op café gaan en daar genieten van het gezelschap en de gedeelde liefde voor de voetbalsport. Het ging zelfs verder: sommigen gingen met andere duizenden supporters in het Sportpaleis in Antwerpen vieren. Maar toch, het goedkoopste blijft nog altijd thuis.

de rode duivels

Ook andere sporten

Samen een live match bekijken is plezierig. Maar wie zei ooit dat dit enkel over voetbal mocht gaan? Juist, niemand. Er zijn ook mensen die graag naar een wedstrijdje biljart op tv kijken. Of naar een gezellige tennismatch.  En wat dacht je van een wielerwedstrijd? Voor de tv hangen met een frisse (spijtig genoeg niet perfect getapte) pint en een kom chips. Gewoonweg zalig!