We spelen een spel vanavond!

Wat denk je, een spelletje spelen vanavond? Want je hoeft geen uren aan het beeldscherm van je tv gekluisterd te zitten. Ik geef je alvast een flinke dosis inspiratie zodat je een fijn spel kan spelen met je vrienden, familie of partner!

Typische gezelschapsspelen

monopoly spelenKen je het gezelschapsspel ‘Mens erger je niet’? Bereid je alvast voor op de slappe lach! En zoals de naam het al verraadt; een dosis ergernis. Je kan ook kiezen voor een spelletje Cluedo, waarbij je via een speelbord op zoek gaat naar de moordenaar van een slachtoffer. De keuze van een gezelschapsspel hangt grotendeels af van je stemming. En die van je genodigden uiteraard ook. Voelen jullie zich een beetje competitief? Dan kan je altijd kiezen voor een spelletje scrabble. Je kent het wel, dat letterspel waarbij je op een speelbord bepaalde woorden moet vormen.

Andere veelgespeelde games zijn Trivial Pursuit en diverse kaartspellen zoals UNO. Neem gerust eens een kijkje op 5minutegames.be of thuisspelletjes.be voor nog meer inspiratie.

Spelcomputers

En als je toch je beeldscherm niet kan missen, zijn er nog altijd spelcomputers! Deze consoles brengen me meteen bij het bekende Nintendo, Xbox en PlayStation. singstar spelenEen PlayStationspelletje dat heel geliefd is voor met anderen te spelen, dat is ongetwijfeld SingStar.Voor wie SingStar nog niet kent; het is een karaokespel waarbij je met twee kan meezingen met een geselecteerd liedje. Of misschien kiezen jij en je vrienden/familieleden wel liever voor Tekken. Dit vechtspel kent sinds het jaar 1994 tot 2013 verschillende edities. Keuze genoeg, dus! Een ander spelletje voor actieliefhebbers is dan weer Grand Theft Auto. Daarbij zijn jij en je vrienden of familie verantwoordelijk voor criminele activiteiten in de fictieve stad Los Santos. Wat ook altijd leuk is zijn racespelletjes. Met je vrienden elk met een racestuur op het circuit en proberen de snelste tijd neer te zetten zorgt altijd voor animo. Een perfect avondje thuis – want je kan met de moderne technologie ook heel makkelijk elk van thuis spelen!

Varianten met drank

Geen zin in één van bovenvermelde spelletjes? Dan kan je – indien je hier oud genoeg voor bent – samen met je vrienden een drankspelletje spelen. De keuze bij uitstek hierbij is sowieso beerpong. Bij dit spel moet je de balletjes aan de overkant in de bekers mikken. Een ander leuk drankspelletje is het 100 minuten spel. Het doel van deze grappige game: gedurende 100 minuten lang elke minuut een shotje bier van 50 ml opdrinken. Nog meer drankspelletjes vind je hier.